Rudolf megjött hozzánk ! / Köröm

By Unknown - november 25, 2016

A mai posztot a Kezem Nyomán  található számos bejegyzés inspirálta. 

Nem  tudom, de nekem a karácsony egyenlő Rudolfal!
Ahogy olvasgattam Bandita körmös cikkeit, egyre azt éreztem „Én ma alkotni akarok újra!” Így hát nem haboztam, megfogtam a fiókomban lapuló összes körmös cuccot (* 2 kosár + 1 műanyag doboz) és megkértem anyukámat, hogy legyen most ő a köröm modellem. Újra vissza akarok térni a körmözéshez (géllak stb.), de ehhez az alapoktól kell kezdenem. 

Így hát arra gondoltam (és anyu is csak ebbe egyezett bele, géllak szóba se jöhet sajnos nála), hogy egy „sima „lakkozást készítek neki el. Valamilyen télies mintán agyaltam, amit újra kezdőként meg tudok csinálni (kezdőként). Jobb híján az instagramot kezdtem el böngészni és rábukkantam egy Rudolfos mintára. – „Igen ez kell nekem! Kihívás!”. – gondoltam. Újra elkezdeni (főképp szabad kézzel) mintázni és lakozni nem valami egyszerű dolog. 

Plusz nehezítés lehet, ha ezelőtt végképp nem csináltál ilyen mintákat, sőt egyáltalán nem csináltál szabad kézzel semmit.

Rudi a rénszarvas!
És egy közelebbi kép :D



Az első alapszínem a Miss  Sporty: Lasting Color Gel Shine kollekciójából volt, mégpedig a lila árnyalat. Ebből két réteget vittem fel a hüvelyk – gyűrűs és kis ujjra. A köröm széleket is ezzel a színnel zártam le. 




A mutató és a középső ujjra az Essence: Winter Wonderfu 02-es – The Semi Matt színt választottam, mely egy érdekes szürkés - kékes tónusú lakk. Ez volt az alapja az én kis Rudolf mintámnak, és őt is két rétegben vittem fel.




A mintához én most Oumaxi akril festékeit használtam (*melyet tavaly karácsonyra kaptam páromtól). Rudolfnak mindenképp egy szürke alapot szerettem volna, így ehhez fekete és fehér akrilt kevertem össze egy kis tégelyben. Ezután megrajzoltam feketével a körvonalakat illetve Rudi szemét. Az orrát pedig szintén piros akril festékkel töltöttem ki


 


Végezetül pedig az összes körmöt a Miss Sporty: Nail Exper 3D Gel Effect fedőlakkjával zártam.




Remélem, elnézitek nekem a hibákat, de ez az első ilyen körmös poszt itt a blogon. Ettől már csak jobbak lesznek, idővel ezt ígérhetem. 


Ha még nem tetted volna meg, akkor kérlek, iratkozz fel a blogra , hiszen December 15.-én egy ajándékcsomagot sorsolok ki a feliratkozóim között :)


 


  • Share:

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Válaszok
    1. Oh köszönöm szépen nagyon aranyos vagy :-) puszi

      Törlés
  2. Nagyon cuki lett Erika :) Olyan aranyos kezeid vannak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Nikkie :-) Ezek anyukám kezei, modt ő volt az én kis modellem. Természetesen vannak ráncok a kezein, de sépítettem rajta egy kicsit :-)

      Törlés
    2. Bocsánat munka után nem mindig vagyok már beszámítható, ami a figyelmemet illeti:D Ügyesen megcsináltad anyukád kezeit, nagyon jó a kézügyességed :)

      Törlés
    3. Semmi baj drága Nikike :-) Nagyon szépen köszönöm a kedves kommentet :-) Hát még hová fejlődnöm így körmözés terén , hisz a smink a világom mostanság. Én egyébként minden délután 5 után fogalmazni sem tudok már. Ez lehet a téli fáradtság vagy szimplán medve lettem :d

      Törlés
  3. Ez nagyon kedves gondolat volt tőled, hogy édesanyádnak ilyen szépet készítettél. Szép munka, anyukád biztosan büszkén viselte....viseli, még fent van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy viseli még a körmein :-) Nagyon örült neki, hogy megcsináltam neki :-)

      Törlés