Magyarország egyedi kézműves doboza! / FeMini Box

By Unknown - április 28, 2017

Női témák, kézműves termékek, mindez egy fantasztikus dobozban.   Ez nem más, mint a FeMini Box. A mai napon Örsi-Korényi Szilvia a vendégem, aki a FeMini Box tulajdonosa. A vele készült interjút, itt olvashatjátok. Fogadjátok nagy szeretettel. 

1. Mesélnél picit nekünk a kezdetekről?
(Hogyan jött létre a FeMini Box? Mi inspirált a kezdeményezés létrehozására?
Mikor alakult meg a cég? stb. )

Régóta olyan ötlet motoszkált a fejemben, hogy valamit létre kellene hoznom, ami maradandó lenne. Amikor már nem leszünk a földön, akkor is azt elmondhassák, hogy igen, valamit letettem erre az asztalra, ami nem feltétlenül anyagi dolog, vagy hatalom. Ám ezt az egész cégalapítást, mindig túlmisztifikáltam. Időközben megszületett első kislányom Anna. Ekkor még erősebben bennem volt, hogy nem nekem való ez a 8 órás irodai munka, mert sok időt elvesz. Megerősödött bennem a szabadság és a függetlenség iránti vágyam. A második kislányom megszületése előtt belekezdtem egy kisebb mini kézműves gyerekvállalkozásba, a Mirifay Design-ba. Így cseppentem bele a kézművesek világba, de tudtam, hogy ez sem az igazi, mivel én nem vagyok olyan kreatív ember, aki maga tud teremteni és innovatívan meg tud újulni. Viszont ennek hatására sok kézművessel megismerkedtem. A Mirifay Design segített abban, hogy ezt a világot megismerhessem és lássam, hogy mennyi verejték, munka van egy-egy termék mögött. A második kislányom születése után, elkezdtem unatkozni, mert iszonyatosan nyugodt volt, és így jött ez a vállalkozói dolog. Az ötlet úgy jött, hogy láttuk, Magyarországon vannak meglepetés boxok, de igazán designer kézműves boxok nincsenek. A meglepetés boxot, persze nem mi találtuk ki, hiszen ez már külföldön egy trend. Sőt, itthon előttünk már jelen volt a piacon néhány meglepetésbox szolgáltatás.

Hivatalosan 2016. április végén, május elején volt az első posztunk, ahol a logót kitettük. Viszont az előmunkálatok már jóval előbb elkezdődtek. Anno ketten kezdtük, de egy kiválás után megújult energiával tudtuk folytatni a további munkát, egy csodálatos csapattal. Most lesz egy éves a FeMini Box, melyet egy meglepetéssel szeretnénk megünnepelni.

A FeMini Box nagyon kevés alaptőkéből jött létre. Ez az alaptőke az első kiadásra ment el (matricák, selyempapír, dobozok, stb…).  Innen buzdítok mindenkit, hogy nem kellenek milliók, hogy elinduljon egy vállalkozás. Honlapszerkesztői tudás sem feltétlenül szükséges az elején, mert bele lehet tanulni. Igazából egy jó könyvelő kell, egy jó ötlet és apránként építeni kell a céget hatamas szenvedéllyel és kitartással. Amit tudsz, tolj bele, főként energiára-szenvedélyre gondolok most. Csináld és légy megelégedve vele! (Én abban hiszek, hogy apránként kell elkezdeni mindent. Például ameddig nincs pénzed fotósra, addig te készíts fotókat, persze amik azért minőségiek).


2. Hogyan készült el webshopotok? 
Egyedül hoztátok létre vagy netalán külső céget kértetek fel rá?
Hogyan sikerült kivitelezni, illetve milyen anyagi terhekkel járt ez?

A weboldalra nagyon büszke vagyok, mivel én csináltam, igaz nem vagyok egy nagy holnaptervező, de szenvedéllyel készítettem el az ünnepek alatt.  Az eredménye pedig magáért beszél. J
A weboldalt a WIX-el készítettem, amely mindenféle lehetőséged ad számunkra (pl: felhasználóbarát, egy szintig ingyenes is stb.), nem kell megijedni tőle.
Ez a honlap nekem összesen 40.000 Ft-ba került (sablon, tárhely, Domain név, webshop modul). Erre is nagyon büszke vagyok. Ez egy olyan tudás, amit szívesen elárulok és megosztok másokkal is! J


3. Mesélnél picit nekünk a FeMini Box -ról?
(Miről szól? Mi a célja? Miért jó ez a vevőnek és a készítőnek?)

A FeMini Box egy olyan meglepetés box szolgáltatás, amiben csakis hazai kézművesek termékei kerülnek bele. Női témák szerint válogatjuk ezeket a témákat, ami szerintem nagyon izgalmas. Ízelítőt adunk a tervezőktől a vevőknek, ahol megismerik az ő kis világát. Magyarul kb. egy minőségbiztosítás, hogy utána akár meg merje venni a vevő a nagyobb terméket is.
A FeMini Boksz-nak több célja is van, egyrészt segíteni a tervezőket, ezért ingyenes platformot biztosítunk.  Magyarul ingyen reklámot kapnak. A vásárlóknak pedig azért jó, mert ők is megismerkedhetnek új tervezőkkel és kipróbálhatják a termékeiket, amik után, ha elégedettek, bátran megvásárolhatják a nagyobb kiszereléseket is.

Forrás: https://www.feminibox.hu

4. Olyan vezető vagy, aki a nagyobb bloggerek felé szeretne orientálódni a későbbiekben, vagy a kisebbek felé is nyitna?

Nagyon fontos kérdés. Egy teljesen önzetlen feltételek nélküli ingyenes fórum a FeMini Box, magyarul mindenki, aki lelkes és minőségi munkát végez, azt nagyon sok szeretettel fogadjuk. Így a válasz az, hogy mindenkit szívesen látunk. Mi soha nem utasítottunk el senkit, így a kisebb bloggerekre is számítunk! J Köszönöm, azoknak a nagy bloggereknek is, akik feltétel nélkül csatlakoznak hozzánk. J


5. Elsősorban milyen nőknek ajánlanád a FeMini Boxot?
Milyen időközönként jelennek meg dobozaitok? 

Mindenkinek, aki egyedire vágyik, így kicsit ki tud lépni a komfortzónájából is.
Minden nő talál olyan boxot, ami a saját érdeklődési körének megfelel. A témák mindenkit megszólítanak, esetleg a műfajnál lehet eltérés (eddigi témánk: baba, gyerek, lakásdekor, karácsonyi, Valentinnapi, húsvéti Gyermek).

Ez abszolút kiszámítható, kéthavonta jelennek meg, de mindig más a téma.
Most például júniusban fog megjelenni a következő box, aminek a kampánya már május közepén elindul, így rengeteg időt hagyunk a kampányra.
 Számunkra fontos, hogy minél több poszt pörögjön a kézművesek neveivel, fotóival. Egy FeMini Box kampány alatt egy kézműves ingyenesen másfél hónapig kap reklámot. Még egy ilyen tudatosan felépített meglepetésbox szolgáltatás nincsen Magyarországon, ami egyben egy kezdeményezés, közösség is.


6. A közeljövőben kívántok –e férfiaknak külön boxokat készíteni?
 Esetleg lesznek új boxok?

Van már egy férfi box, de kézműves férfi box az nincs. Ennek az az oka, hogy kevés férfi kézműves van, és ehhez pedig az kellene. Maximum így vegyítve, mint a Valentin-napi kiadás, de teljes mértékben férfi box egyelőre nincs is tervben.J


7. Milyen tervezőkkel működtök együtt szívesen?
Előfordult már, hogy nemet mondtatok egy felkérésre? Ha igen, miért?

Minden tervezőt szívesen látunk. A legtöbb felkérés, ami nem valósul meg, annak az az oka, hogy a vállalkozása olyan anyaggal dolgozik, amivel kisebb termékeket nem tud elkészíteni több darabban, ami neki időben és anyagilag is jó lenne. A műfaj miatt nem kérünk több száz terméket, mivel szeretnénk, hogy kisebb kézművesek is részt vegyenek a kiadásainkbanHatáron túli magyar tervezők is szerepeltek már a kiadásinkban, aminek nagyon örülünk. A tervezőknek felajánlunk később workshop lehetőséget, ahol személyesen is tudnak követőikkel találkozni.Vagyis hosszú távú együttműködést biztosítunk számukra.

Forrás: https://www.feminibox.hu


8. Hogyan tudjátok kezelni a konfliktusokat?

Kezdetben sok támadás ért minket, így rengeteget tanultam, fejlődtem által. Néha azt érzem, mintha két énem lenne, a privát érzelgős, és a kemény üzletasszony. Ezeket külön kell választani az üzlet szempontjából is.
 Sok támadást, pofont éltem át az egy év alatt, ezért azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy gondolja, át mielőtt lépne a támadók felé. Aludjon rá egyet és mérlegelje, hogy mire kell és mire nem érdemes reagálni. Egy ponton túl mindenképpen védje meg azt, amit képvisel.

Vagyis szelektálni kell, hogy melyik az a pont, ameddig még arra se méltasd a partnert, hogy reagálj. Mert erre várnak.
Nálunk is kezdetben meg volt zavarodva a piac, nem tudták hova tenni és volt egy tábor, akii örült, és volt aki bekommentelt, trollkodott. Az akkori partneremmel kézen fogva, azonban átvészeltük ezt is.
 Mikor látta a piac, hogy jön a gyerek, lakásdekor, karácsonyi boxok, akkor már rájöttek, hogy mások vagyunk. Így megnyugodtak, hogy ez a mi saját tudásunk és nem másokat akarunk lekoppintani.


9. Médiapartnereknek kik jelentkezhetnek? Mi bloggerek is lehetünk partnereitek?
Ha igen, akkor mi módon tehetjük ezt meg?

Igen, mint már mondtam neked, bárki, akinek van facebook oldala vagy média felülete, tud jelentkezni. Itt van példának a Lini&Mommy, aminek 10-15 követője volt a legelején, amikor jelentkezett, most pedig már workshopra is meghívtuk Patit. Szóval igen, jelentkezhetnek.
Maga a befogadáshoz, nem kell letenni semmi, annyi, hogy legyen egy facebook oldalad. Amit tudunk nyújtani, azaz, hogy a facebook oldalunkon, a kiadványokon kint van a logód. Ez az alap, amihez semmilyen feltétel nem kell. Ha valóban írsz magáról a FeMini boxról, megosztasz fontos posztokat (pl.: tervezők nevei, mikortól kapható az új box, stb…) Ezeket nagyon megköszönjük, és igyekszünk évente legalább egyszer küldeni boxot. Ezekről a bloggerek írni szoktak, fotókat osztanak meg.


10. Miben vagytok egyediek a konkurenciától?

A versenytársaink a meglepetés szolgáltatók. Közvetlen konkurenciánk nincs, mert mindenki más témában tevékenykedik. Amiben mások vagyunk, hogy magyar kézműves tervezőket feltételek nélkül befogadunk, és olyan közösséget hozunk létre, ahol összekötjük a tervezőt, a vevővel és a média partnerrel, ami szerintem szenzációs háromszög.  Tervezek a közeljövőben egy kerekasztal beszélgetést is, ahova nem konkurens cégeket szeretnék meghívni és egy kávé mellett elbeszélgetnénk.


11. Számodra mit jelent a FeMini Box?

Számomra a FeMini Box egy olyan kaland, egy álom, ami a határaimat súrolja, és teljesen kilépek a komfortzónából, amiből elképesztően sokat tanulok és imádom, hogy ebben a helyzetben vagyok. J Életemben nem dolgoztam ennyit, pedig 12 éve vagyok a munkapiacon és először tapasztalom azt, hogy lehet szenvedélyesen dolgozni, amikor nem számít, hogy hajnali 2 ór a van és a gyerekekhez reggel 7kor kelni kell. A siker felrepít, és a kudarc megerősít. Imádom, imádom, imádom! Nagyon kiváncsi vagyok, hogy a jövő mit fog hozni. Nyitott szívvel és karral várom az újabb kihívásokat, feladatokat! Hiszek abban, hogy a magyar ember, tudatosan a magyar termékek iránt orientálódjon. Ezt képviseli a FeMini Box, ez vagyunk mi.

Forrás: https://www.feminibox.hu

Rendeltetek már FeMini Box-ot? 
Ha mégm nem, akkor itt a nagyszerű lehetőség, hogy  kipróbáljátok! 


Link: FeMini Box rendelés

  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés