Színek szürkeség ellen !

By Unknown - május 03, 2017

Egy anyuka, nagyot mert álmodni, és ebből az álomból született meg kis vállalkozása. Melyben egyedi kézzel készített színes, személyre szabható ékszereket és könyvjelzőket tudhatnak magukévá vásárlói.

Forrás: Gubanc Gabi


1. Bemutatkoznál, kérlek röviden az olvasóknak?

Gabi: Lukács Gabriella vagyok, a Gubanc ékszerek tervezője.Végzettségem szerint középiskolai tanár vagyok, jelenleg is egy vidéki gimnáziumban dolgozom főállásban, ahol szakmai tantárgyakat tanítok. Mezőkövesden élek férjemmel és két fiunkkal (10 és 13 évesek lesznek idén nyáron).


2. Nagyon érdekel engem és az olvasóimat is, hogy hogyan jött az az ötlet, hogy ékszereket készíts?
 Mióta foglalkozol az ékszerkészítéssel?

Gabi: Gyermekeim  születése után kezdtem érdeklődni a különféle kézműves technikák iránt, többet ki is próbáltam közülük, a szalvétatechnika és a keresztszemes hímzés voltak, amikkel legtöbbet foglalkoztam. 
Sokat böngésztem a neten, és amikor egy nap  ráakadtam az üveglencsés ékszerekre, tudtam, hogy ezt is ki kell próbálnom. Így jöttek az ékszerek, elsőként tehát az üveglencsés darabok, majd beleszerettem a textilgombokból készült ékszerekbe és a színes ásványokba, mára ezekkel bővült a paletta. Természetesen az ékszereket igyekszem úgy elkészíteni, hogy a saját stílusomat és ízlésemet képviseljék. Sokat kísérleteztem, mire megtaláltam azokat az anyagokat, amelyekkel szívesen dolgozom. Kedvenceim a különböző színes textilek, élénk, tarka mintásak és pasztell árnyalatok egyaránt, valamint az ásványgyöngyök. 
Az első darabok 2012-ben készültek, akkor még természetesen nem eladásra, a kezdeti bizonytalanság közepette érkező pozitív visszajelzések és sok biztatás után döntöttem úgy, hogy belevágok és értékesítésbe kezdek.  
A legnagyobb öröm számomra mindig a pozitív visszajelzés, és természetesen a visszatérő vásárlók, nagyon jó érzés, hogy az alkotásaimmal örömet szerezhetek másoknak. 


3. Milyen fajta ékszereket készítesz szívesen?

Gabi: Amikor éppen nem megrendelésre készítek ékszert, akkor szeretek kipróbálni új anyagokat, mintákat. Kedvenceim a színes, tarka mintájú textilek és ásványok, ezeket kombinálni is érdekes egyetlen ékszerben vagy szettben.4. Milyen anyagokat használsz, fel egy-egy ékszer elkészítse során? Mik a kedvenc alapanyagaid?

Gabi: Kedvenc alapanyagaim a színek J , legyen az ásványgyöngy vagy textil.
Fém alapokat és szerelékeket is szép számmal használok, ezek beszerzésénél mindig figyelek arra, hogy nikkelmentes, antiallergén alap legyen, amit jó szívvel ajánlhatok az érzékenyebb bőrű vásárlóimnak is.


5. Alkotásaid színt visznek szürke hétköznapunkba. Hogyan álmodsz meg egy-egy ilyen fantasztikus, csodaszép darabot?
Figyelemmel szoktad kísérni az éppen aktuális trendeket?

Gabi: A trendek figyelése sok időt kíván, bevallom, nem mindig jut erre időm.
De igyekszem az aktuális évszaknak és a vásárlóimnak megfelelni azzal, hogy az igényeikre reagálva tavasszal sok-sok színes, virágos darab készül, nyárra tengerész stílusú ékszereket álmodunk meg velük együtt, decemberben hópehely, hóember a fő motívumok, és ezek egészülnek ki pluszban bármikor-hordható, egyedi és stílusos darabokkal.

Forrás: Gubanc Gabi6. Mennyi ideig tart egy –egy darab elkészítése?

Gabi: Ez sok mindentől függ, van olyan, ami 10 perc alatt elkészül (ehhez persze az kell, hogy a fejemben már „készen” legyen), de van olyan is, ami órákon át is tarthat, amíg végleges formáját eléri, mert közben többször módosítok rajta. Elég sok időt el tudok tölteni például a gyöngyök válogatásával, párosításával, hogy a végeredmény számomra esztétikus legyen, de ugyanígy a textileknél is, mire kitalálom, hogy a minta mely része kerüljön a gombba és hogyan, bizony nem pillanatok telnek el.
A végső összeállítás már nem sok idő, a tervezés az, ami időigényesebb.


7. Honnan szerzel ihletet műveidhez? Mi ad neked inspirációt?
Esetleg van példaképed ebben a szakmában?

Gabi: Sokszor úgy készülnek az új darabok, hogy találok egy számomra különleges hozzávalót (legyen az minta, textil vagy gyöngy), és tudom, hogy ő lesz a főszereplő, mellé álmodom meg a kiegészítőket, amikkel végül egy kerek egészet alkotnak.  Egy szín vagy forma is adhat ihletet, de az is előfordult már, hogy egyik megrendelőm kérésének elkészítése nyomán kaptam ihletet egy újabb darabhoz.


8. Vevőid milyen típusú darabokat részesítenek előnyben és melyeket nem?

Gabi: Jelenlegi kedvenceik az ásványkarkötők, ezek közül is az anya-lánya párosok, anyák napja közeledtével azt hiszem ez nem meglepő.
Másik kedvenc kategória a könyvjelzőké, nagyon sokan választják ajándékba, különösen a tanév végén a szeretett pedagógusok meglepetés-ajándékaként.

 

9. Jelenleg 100 termék található meg online üzletedben.
Kívánod bővíteni ezt a mennyiséget?

Gabi: Már 100 fölött van az elérhető termékek száma. A bolt kínálata gyakran változik, hiszen oda valóban csak azok az ékszerek és könyvjelzők kerülnek fel, amik már készen várják leendő viselőjüket, használójukat. Természetesen folyamatosan dolgozom azon, hogy minél több darab közül választhasson az, aki a boltomban körülnéz.
már készen várják leendő viselőjüket, használójukat. Természetesen folyamatosan dolgozom azon, hogy minél több darab közül választhasson az, aki a boltomban körülnéz.


 Hol rendelhettek ilyen csodaszép ékszereket?


 Itt tudtok rendelni  az  ékszerekből ti  is:

Weboldal linkje: http://www.gubancekszer.hu/
Facebook oldal linkje: https://www.facebook.com/gubancekszer


  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés