Őszi bakancslistám !

By Unknown - szeptember 14, 2016

Ez az első ilyen évszakos bakancslistám, amit szerettem volna veletek is megosztani. Természetesen olyan dolgok kerültek fel a listára, amiket még az ősszel meg szeretnék valósítani. 


1. Valami sütőtökös italt inni!
Furcsa, de még soha nem ittam sütőtökös latte-t vagy forró csokit, így értelem szerűen ez került fel a bakancslistám legelső pontjára.Sajnos a közelükben nincs Starbucks (ami számomra elkeseredés) így elkezdtem kutakodni a neten, hogy milyen otthoni verziója van a híres Pumpkin Spice Latte-nak hiszen idén én is meg akarom ízlelni ezt a csodás italt. 
Szerencsére rá is találtam egy eszméletlen könnyű és gyors receptre a Tündérkert blogon, amit persze veletek is megosztok.




2. Sült gesztenyét megkóstolni!

Igen, talán én lehetek az első a világon, aki még nem evett sült gesztenyét (természetesen leszámítva a gyerekeket), de hát valahogy ez kimaradt az életemből.
 Így idén ezt is be kell pótolnom, és rászánni magam, hogy megkóstoljam.




3. Pillecukrot sütni a barátokkal!
Hú, ez már egy nagyon régi vágyam, hogy pillecukrot süssek, olyan amerikai és annyira jó dolog szerintem így kiakarom próbálni minél előbb. 
Egy hűvös ám napos őszi idő erre teljesen alkalmas is.




4. Piknikezni a szabadban!
Tudjátok, arra a piknikre gondolok, amikor kimész a szabadba és kiviszel magaddal egy pokrócot és leülsz a még nem nedves őszi levelektől díszelgő fűre, és a kis kosárkádból előveszed a finomságokat és szépen megterítve falatozgatok kettesben a pároddal. 

Olyan idilli és egyben romantikus is nem?







5. Rendet rakni a gardróbban!  Ki a nyár – be az ősz!

Na, jó ezt már félig meddig elkezdtem csinálni és már sok ruhadarabtól meg is szabadultam szerencsére, ami vagy nem volt jó rám vagy már csak ott porosodott és tudtam, hogy úgy sem fogom felvenni már többé.

 Így ezeket a ruhákat szokás szerint eladományoztam, és helyére bekerülhetnek az újak.
Illetve a nyári ruhák szépen alulra mennek, amíg az őszi/ téli kollekció darabjai a felső polcokat fogják elfoglalni.




6. A híres Yankee Candels gyertyát végre megvenni!
Régi vágyam már egy igazi  Yankee  Candels gyertyát beszerezni, ami őszi illatot csempész a szobámba. Tehát itt van az idő, hogy megrendeljem és miért is ne?
Nektek van kedvenc őszi gyertyátok?




7. Falevelek között ugrálni!

Véleményem szerint nincs egyáltalán korhoz kötve, hogy most mikor ugráljunk a falevelekbe.
Tök jó móka, és soha nem késő egy jót szórakozni.




8. Társasjáték estet tartani!

Igencsak rég volt már, amikor a párommal kettesben egy jó kis Gazdálkodj  okosan-al! játszottunk, és végre itt lesz majd az ideje megint elővenni, amikor kint  már  szakadni  fog  az  eső és a  hó.




9. Újraolvasni a kedvenc könyvemet!

Bizony egy hideg, csípős időben a legjobb újra elővenni a kedvenc könyvünket, és a takaróba beburkolózva egy csésze forró csoki mellett újra kiolvasni. 
Talán ennél nincs is jobb program, amikor a hidegtől, a meleg kis kuckónkban lehetünk.




10. Új sorozatot keresni!

Nos, ezt már elkezdtem és már a sorozat ki is végeztem sajnos (Younger). Nagyon megszerettem a karaktereket, és a történetet is, eszméletlen jó kis sorozat, így csak ajánlani tudom nektek. 
A harmadik évada Szeptember közepe körül fog debütálni Amerikában, már izgatottan várom:)




11. Offline lenni pár napig!

Ami számomra jó lesz már, mivel sajnos néha túl sokat is vagyok fent egy-egy közösségi oldalon, akár órákon keresztül is, és ez valahogy a valóságból veszi el az időmet. 
Így már alig tartom a kapcsolatot a barátaimmal, ezért kell egy kis szünet, amikor csak rájuk szentelem az időmet és a figyelmemet.





12. Őszi dekorációkat készíteni!

Igen imádok dekorálni, aki ismer, az már tudja. 
Tervezek ide a bloggra is egy D.I.Y. tuturialt nemsokára, hogy velem együtt ti is megcsináljátok ezeket a fantasztikus kis díszeket.




13. Rácsos almás pitét sütni!

Ha már ősz, akkor melyik gyümölcsnek is van a szezonja?  Persze, hogy az almára gondolok.  Nagyon rég nem sütöttem már és ezért tervezek egy ilyen pitét sütni az idén még, meglepetésként a családom számára.





14. Új őszi sminkeket beszerezni!

Szintén egy olyan dolog, amit már el is kezdtem beszerezni, de még jó pár terméket kiszeretnék azért próbálni és megmutatni majd nektek. 
Többek között azért is, hogy a  blogon eltudjon indulni egy olyan sorozat, ahol megleshetitek, hogy a smink nem csak az alapokra szolgál, hanem akár mit kitudsz belőle hozni, ehhez csak a fantáziád kell.  Pl: Szuperhősnő smink, Fantasy-a smink stb. 
A lenti képeken láthatjátok is, hogy egyelőre milyen termékeket sikerült beszereznem.





15. Új őszi/téli ruhákat beszerezni!

Ha már kiszelektáltuk a régi ruhákat, újakat is be kell majd szerezni. Jelenleg nem a divat miatt csinálom-, sőt soha nem amiatt vettem meg egy ruhát, hogy éppenséggel melyik a legrendibb-, hanem azért, mert a súlyom miatt egyes ruhadarabok fel sem jönnek már rám (sajnos) vagy éppenséggel már nem állnak úgy rajtam, ahogy régen. 
Ki szereti azt, ha terhes nőnek nézik egy ruhában, miközben nem is vár gyereket? Szerintem senki!
 
Egy szabály van csak a molett nőknél, hogy se túl bő, se túl feszes ne legyen az a ruha, amit éppen visel.  Takarjon, ott ahol kell, és ott mutasson, ahol kell. 
Erre jobban kitérek majd egy másik cikkemben, ahol aMolett/Plus Size divattanácsokkal elláthatlak tippeket:)



16. Kirándulni!

Egy jó nagy kiadós séta mindig jól jön az ember számára, akár ha egy másik városkába is ruccanunk ki vagy csak egy közeli tisztásra.  
 Idén úgy gondoltam, hogy miért ne mehetnék ősszel is kirándulni (hiszen eddig csak nyáron volt rá lehetőségem, és kedvem), de ősszel is ugyan olyan jó móka felfedezni egy új helyet.  Nem?




17. Állatkerti látogatás!

Igen én egy megszállott állat imádó csaj vagyok, aki szeret évente többször is elmenni egy – két állatkertbe.
 Hogy miért?
Azért mert szerintem egy jó kikapcsolódás, amit közösen a párunkkal/családunkkal/barátainkkal átélhetünk, miközben élvezzük- pl: Nyíregyházi Állatkertben a Fóka Show-t- és nagyon sok közös pillanatot örökítünk meg képek formájában.




18. Egyet csobbanni még idén ősszel!

Sajnos ez kimaradt a nyaramból, - vagy nem sajnos-, de szeretnék még Ősszel, amíg jó idő van elmenni a strandra vagy egy élményfürdőbe /barlangfürdőbe:)




19. Tököt faragni!

Bár ezt minden évben megcsináljuk a párommal, de gondoltam azért mégis csak felírom ide a bakancslistámra.




20. Őszi teákat inni!

Nekem a  kedvenc  őszi  tea  ízesítésem az a : Szilvás- Vaníliás , Almás- Fahéjas íz világú  teák.
Én a  Pickwic-et és a  Teekaneet családot imádom nagyon:)

Nektek van már őszi bakancslistátok?

  • Share:

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. A faleveles fotót megfestem körömre, ez már biztos, gyönyörű, anélkül nem megyek neki a havas, fagyos maniknak! :D
    Én a bloggerdéjen ettem életemben először sütőtök krémlevest, nagyon finom volt. Szokatlan, de finom.

    A sült gesztenyét pedig tavaly kóstoltam először, forrón, roppanó héját törögetve, miközben sétáltam a városom adventi forgatagában. Isteni élmény volt! :)

    Yankee Candle! Csak ajánlani tudom! Amit ismerek tőlük, azok az illatviaszok. Nemrég sikerült közös rendelés keretein beszerezni tőlük pár típust, és egy gyönyörűséges párologtatót is hozzá. A viaszokat még ki sem bontottam, az illatszeres fiókomban vannak celofánban, és az illatuk így is érezhető a szobámban! Képzelem, mi lesz itt, a felavatás pillanatában! :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pumpkin Spice Latte-t ittam (pipa és jupiiiii), a sült gesztenye időszaka pont jön modt majd ( jupiii).Tökfaragás hát megvolt (de ádám faragott) :-) Almás pite helyet tökmpite :-) És életem első Yankee Candel Tart Waxát is beszereztem :-)

      Törlés