Az én bőrápolási kisokosom!

By Unknown - október 31, 2016

Bőrápolási  alapok


Bőrünk a születésünk pillanatától kezdve változáson és megújuláson megy keresztül, amíg csak élünk. Általában 25-30 éves kor körül kezdenek el látszani az öregedés jelei a bőrünkön. Arcbőrünk egészséges működéséhez fontos annak rendszeres és megfelelő ápolása.





Bőrünk ellenségei

  • A dohányzás fakóvá és tompává teszi a bőrt, továbbá ártalmas szabad gyököket szabadít fel, amelyek meggyengítik a kollagén-és elasztin állományát, így felgyorsítják a bőröregedés folyamatát.
  • A stressz, a feszültség az alváshiány, mind meglátszik a bőrön. Kiszárad, érzékennyé, pattanásossá, és zsírossá válik.
  • Az erős mimika az arcizmok mozgásának hatására a bőr rostjai meglazulnak és ráncok alakulnak ki.
  • A mosolygás tizennégy izmot mozgat meg, míg a szemöldök összehúzás hetvenet.
  • Az alkohol rendszeres fogyasztása miatt, ödémák, hajszálér tágulatok alakulnak ki. Emellett fontos szerveinket is károsítja, ami meg is látszik.
  • A helytelen bőrápolás (illatos habokkal) a bőrt kiszárítjuk, sérülékennyé tesszük. A bőrlélegzést tartósan gátló kozmetikumok használata, a bőr idő előtti öregedését okozhatja.

Hogyan ápold az arcbőrödet?


1. Arctisztítás
2. Tonizálás
3. Hidratálás
4. Szemkörnyék ápolás



A hatékony és gyengéd arctisztítás, a tökéletes bőrápolás alapja.A tisztítást, a tonizálás követi. Naponta minimum kétszer tisztítsd meg az arcod (reggel, este).
A tonizálás különösen fontos, ha láthatóak a pórusaid, ha zsíros a bőröd, vagy a 40-es 50-es éveid közelében jársz. A tonik feszesíti és felfrissíti a bőrt, összezárja a pórusokat, illetve előkészíti a bőrt a hidratáló krém befogadására. Az arcbőrödet és a kezedet minden egyes nap kend be. Bőrünk hidratáltságáról, nem csak a víz tartalma, hanem a felszínét borító hidrolipidfilin is gondoskodik. Ennek a feladata az, hogy megvédje a hámréteget a túlzott vízvesztéstől. Az éjszaka során a bőr alapos munkába kezd, méregtelenít, regenerálódik. Ha azt szeretnénk, hogy a krém jól beszívódjon a bőrbe, érdemes lefekvés előtt 20-30 perccel felvinni a terméket, könnyeden masszírozva a bőrbe. Soha ne dörzsöljük a bőrt, a szem környékét pedig kerüljük ki az irritáció miatt. Plusz pont a bőrünknek, ha hidratáló pakolást is használunk. A szemkörnyék ápolást, már a 20-as éveidnél kezd el használni, hogy később kevesebb ránc alakuljon ki. Fontos, hogy nagyon kevés is elég belőle, a hidratálás előtt használd.


Bőrtípusok

A normál bőr tapintása puha, bársonyos. Nincsenek rajta ráncok, nem láthatunk rajtuk tág pórusokat, egészséges és üde színe van. Rugalmas és feszes.

A száraz bőr felszíne matt, gyakran húzódik, feszül és ezért viszket is. Van, amikor hámlik, ilyenkor tapintása érdes és durva. Vékonyabb, mint a többi bőrtípus, ennek köszönhetően könnyen kipirosodik. 

A zsíros bőr fénylik és olajosan csillog a felszíne. Tapintása is olajos, csúszós. Tágak a pórusok és mitesszereket is láthatunk rajta. Van olyan zsíros bőr is, melynek felszíne néhol ugyan szárazabb és érdesebb tapintású, de ettől függetlenül mitesszeres.

A vegyes bőr T - vonalban jellemzően zsírosabb, míg oldalt az O - vonalban normál, szárazabb a bőr. 

Az érzékeny bőr mindenre fokozattan reagál. Könnyen kipirul, sokkal hamarabb és intenzívebben reagál a különböző fizikai vagy kémiai behatásokra, mint más bőrtípus. Talán ez egy adottság, nem is egy bőrtípus.

A problémás bőr egy időszakhoz köthető, mégpedig a pubertás korhoz. Sokszor gyulladt, fájdalmas, pattanások alakulnak ki a bőrön.

Az érett bőr az alap négy bőrtípusból alakulhat ki. Egyértelmű jelei vannak, mégpedig ezek a ráncok, amelyek lehetnek mimikai és biológiai ráncok is. 

 

Bőrszépítő életmód

Az egészséges életmód a bőrünknek is jót tesz és meg is látszik rajta.
Óvatosan fogyasszuk a kávét, mert vízelvonó hatása van. Leginkább vizet igyunk, vagy frissen csavart gyümölcslevet.

Fogyasszunk sok almát, áfonyát, szőlőt, barackot, citrusféléket, mert ezek is beleszámítanak a napi folyadékmennyiségbe. Zöldségek közül a paprika, répa, karfiol, saláta, uborka, káposztát fogyasszuk.








Osszátok meg velem észrevételeiteket a témával kapcsolatban!





-    

-         















  • Share:

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Nem. Nem volt hasznos ez a Googleből kimásolt, sablonszöveg a lopkodott képekkel. A gusztustalan csücsörítős Mónika show szökevény Facebook profilképedtől meg hányingert kapok. Csak úgy árad a primitivizmus és az igénytelenség belőle. A Lifestyle-t pedig egybe írjuk!!!

    VálaszTörlés