Smink bakik

By Unknown - január 28, 2016

Szerintem mindannyian követtünk már el sminkhibát nőként, nos most erről lesz szó ebben a cikkben.


1.Az alapozó színe nem passzol a bőrünkhöz

Amikor alapozó vásárolunk, figyeljünk nagyon az árnyalat színére, illetve, hogy milyen színű is az arcbőrünk.
Én a folyékony, jó minőségű, picit drágább (középkategóriás) alapozókat ajánlanám. Ugyanis, fő szempont egy alapozó kiválasztásánál, hogy ne legyen maszkszerű a hatása.  

Javasolt termék: Mivel nekem is világos bőröm volt, így anno (hófehérkeként), az Avon Calming Effects alapozójából a NUDE árnyalatot választottam. Szerintem, ez ár - érték arányban jó alapozó, közepes fedésű, könnyen eldolgozható és nem maszkhatású.
2. Túl világos korrektor

 Mindig az alapozó színétől 1-2 árnyalattal legyen csak világosabb a korrektorunk, így is el fogjuk tüntetni vele a szemünk alatti karikákat. Szintén a folyékony korrektorokat részesítem előnyben, bár bőrhibánál a krém állagúakat is használom.Mindig az alapozást követi a korrektorozás.


Mivel sok fajtája van, így néhányat felsorolnék:
  • Ceruza korrektor - apró bőrhibák elfedésére jó
  • Aplikátoros folyékony korrektor - szem alatti karikák eltüntetésére jó
  • Tubusos korrektor - szintén szem alatti karikákra+ ránctalanítót is tartalmaznak 
  • Tégelyes korrektor - tökéletes rosacea eltüntetésére + pattanásokra vagy más egyéb erősebb bőrhibára
stb.
3. Dekoltázs elüt az arcunktól

 Ha kivágott felső van rajtunk figyeljünk oda, hogy egy pici alapozót mindig vigyünk fel a dekoltázsunkra is. Máskülönben nagyon feltűnő lesz az alapozó.

4. Szem és száj hangsúlyos sminket egyszerre viselünk

 Alapszabály, hogy ha a szemünket hangsúlyozzuk ki (pl: füstös smink - bulin), akkor a szánkat visszafogottan sminkeljük ki (szájfény). És fordítva is igaz, ha a szánkat erősen kihangsúlyoztuk (pl: vörös rúzs), akkor a szemünket kell visszafogottan kisminkelni. 


 
5. Túl sok a műszempilla

Sajnos túlzásba eshetünk, ha túl nagy műszempillákat akarunk hirtelen varázsolni magunknak. 
Igen szép és csábító lehet egy műszempilla, amíg természetes hatást kelt. Sminkekben mindig a természetes a szép.

6. Rossz helyre viszed fel a pirosítót

 Ez a legalapvetőbb része a tökéletes smink elkészítéséhez, így ha rossz helyre viszed fel könnyen sírás lesz a vége.A pirosító használata nagyon fontos, hiszen segítségével üdébb- egészségesebbnek fog tűnni az arcunk. Helyesen a járomcsont tetejére kell csak felvinni, azért fontos ez mert az arc formáját – mélységét, majd a bronzosító fogja adni. Nagyon sok árnyalat létezik, melyek mind más-más bőrszínhez ajánlottak.Tipp:
  • Porcelános/világos bőrűeknek: Elsősorban a barack - lazacos árnyalatokat válasszuk.
  • Szürkés bőrűeknek: A rózsaszín élénkebb árnyalatai mutatnak jól.
  • Sárgás tónusú bőrűeknek: Narancs - és korall színek állnak jól.


7. Túl hosszú cicafarok

Egyetlen trükk a cicás szemhéjtusnál, hogy kísérletezni kell vele. Milyen ív áll legjobban a mi szemformánkhoz.Tipp: Ha először nem tudod, hogyan legyen tökéletes, akkor pöttyözd be a kívánt ívet, majd kösd össze a pontokat. Ezzel a technikával bármelyik szemformához tökéletes tusvonalat húzhatsz. 8.  Elkenődött rúzs

 Az élénk, sötét színű rúzsokhoz kötelező, hogy először kontúrozd a szádat (ajakceruzával), különben  szétfolyhat a rúzs.


9.  Rajzolt szemöldök

 A hangsúlyos szemöldök trendi, de maradj mindig a természetes hatásnál. Ha pótolni kell a  szemöldöködet, mindig szemöldök porral készítsd el, és utána mindenképpen púderezd vagy fixáld le és  fésüld át picit kefével is, hogy lágyabbak legyenek az ívek.Mindig a szemöldököd természetes vonalát kövesd .

10.  Füstös sze  helyet....

Azzal ronthatod e csak a füstös sminkedet, ha a határvonalakat nem dolgozod jól össze.Szánj rá időt, és  ne kapkod el.Remélem tetszett, és ha igen iratkozzatok fel  :)


  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés