Utazz velem 1. - Mit vigyek magammal nyaraláshoz? Készíts listát!

By Unknown - augusztus 18, 2016Nálunk egy nyaralás során kész káosz szokott uralkodik, így gondoltam kitalálok egy rendszert, ami segít nekünk abban, hogy biztosan minden jól működjön az előkészületeknél .


Miért pont most írok erről ? Azért, mert nálam most aktuális ez a téma, és lehet, hogy épp nálad is, hiszen nyaralni nem csak nyár elején lehet, hanem Augusztus végén, de akár ősszel is. Ezért szerettem volna veletek megosztani pár tippet, trükköt (hogy ne legyünk feszültek, gondterheltek még ettől is).

 
A  nagy terv:

- Tudom, lehet sokan alkalmazzátok már, de aki esetleg nem annak jól jöhet ez a kis tipp, sőt, azoknak is, akik írnak listát, mert én kicsit máshogy csinálom.
A listaírást már akkor elkezdem, mikor már csak 1 hónap választ el az úti céltól, hogy felkészült legyek, és átéljem már azt az extázist, hogy yeahhh mindjárt itt van az idő és megyünk nyaralni ( *közben persze számolom a napokat is).

- Akár belföldre, akár külföldre megyünk, hasznos lehet egy ilyen lista, sőt, ez már inkább több ennél, mint hogy listának nevezzem.

- A programtervem (mert ez a jó szó rá ) elején felvázolom a lehetséges költségeket (pl: szállás, étkezés, szórakozás stb.) és eszerint gazdálkodok majd, a kimaradt pénz mennyiségemmel, ami a költőpénzem lesz.

- Megemlíteném azért, hogy aki külföldre megy, az mindig írja fel forintban is, és az adott ország pénznemében is, így nem zavarodik annyira össze talán.

- Mindig írj többet a kiadásokhoz, azért is, mert lehet valami többe fog kerülni, mint ahogy te azt bekalkulálod előre magadnak (pl: ilyen a szórakozás, vendéglátás). Igazából, ha marad ki pénz, annak meg csak örülni lehet. Kvázi több zsebpénzed/költőpénzed marad.


- Miután a költségeket elkészítettem (természetesen, ehhez kell az is, hogy hova megyek majd szórakozni, milyen látványosságokat nézek, helyi közlekedés költségei stb.) felírom magamnak, hogy akkor, hogy is állok anyagilag. tehát mennyi költőpénzem  marad a "zsebemben”.

- Ezután kezdem el kifejteni részletesen a programokat, amikre szeretnék eljutni, az XY napom során. Persze, ez csak egy mankó számomra, tehát ha nem tudok rljutni "Kiskutya községbe „, és fel volt írva a listára, akkor se pánikolok be. Nem az a lényeg, hogy komolyan vegyem (mert ha igen, akkor szorongást generálna pl.: 10:30 már rég a Big Ben-él  kéne lenni, de basszus már 11:30 van….és akkor ?), ez csak egy iránymutatás számomra .

- Én napokra szoktam osztani (pl: 1 nap Város bevétele) és alatta kis gondolat jellel, órára pontosan felvázolom mikor/hol kellene lennem. Ezért is mondtam az előbb, ez egy mankó nekem, nem idegeskedhetek azon, hogy 1 órát csúsztam a tervel, mert akkor nem élvezem ki a nyaralásomat. Sőt, közbejöhetnek dolgok is, amikor viszont variálni kell ezeket a programokat (pl.: eső stb.), és fel kell készülni rá, hogy nem mindenhova fogunk eljutni.

- Miután ez is megvolt, felírom, mit kell vennem (akár itthon, akár a helyszínen), amire szükségem lehet majd.(pl.: tusfürdő), és ehhez is társítok egy kb. árat (pl: 600Ft), hogy ezek benne legyenek  ár a kiadásnál.
- Legvégül pedig (mert olyan ügyes voltam már, hogy nem egyszer ott hagytam a ruháimat stb.) felírom, mit is kell bepakolnom a bőröndbe, milyen ruhákat viszek el,  és ahogy teszem be ezeket a bőröndbe úgy pipálom ki:)


Lényegében nálam erről szól egy utazás előkészületei. Először programtervet készítek, költségeket számolok (ami felhúzza az embert néha), és aztán már csak a bepakolás marad hátra:)

Remélem érdekesnek találtad a cikket,  ha igen, kérlek oszd meg másokkal is! Mi a véleményetek róla?


  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés