Top kedvenceim, ahová eddig eljutottam! | Vendégírások

09:30

Ma egy újabb utazásos témával készültünk NEKTEK, a Mindenütt jóóó travel blog írójával. Berni munkája már magában izgalmas, hiszen ennek köszönhetően - ahogy ő  is írja - sokfelé megfordult már a világban. 
Magamról néhány szó: Bernie vagyok és légiutas-kísérőként dolgozom. Munkámnak hála sokfelé megfordultam a világban, és több országban is éltem, mint például Németország, Olaszország és Norvégia. Az utazás nem csak a munkám, hanem a hobbim is. Blogomban az utazásaimról írok, az élményekről, ahogy én élem meg. Rengeteg gyönyörű hely van a világban, nehéz kedvenceket kiválasztanom.

Elsőként jöjjön Srí Lanka. Ezt az országot azoknak ajánlom, akik szeretnének a télből a nyárba menekülni. Csak idejutni drága, utána viszont sokkal olcsóbban étkezhetünk, illetve utazhatunk, mint otthon. A belépőjegyek helyi viszonylatban drágának számítanak, az itthoni árakhoz viszonyítva viszont kevesebbet kell érte fizetni, vagy maximum kb. ugyanannyit. Érdemes piacokra menni, és alkudozni. Ugyanez érvényes a taxisokra/tuk-tukosokra is. Könnyű nyári ruhákat vigyetek csak magatokkal. A szebbnél szebb strandokon úgyis csak egy fürdőruhára lesz szükség. Ha szent helyeket is meg szeretnétek látogatni, és nem szeretnétek mezítlábazni, vagy hogy a forró kő égesse a talpatokat, akkor vigyetek magatokkal zoknit, mert a szent helyekre nem szabad cipővel belépni.
Kép forrása: Mindenütt jóóó blog , Srí Lanka

Másodikként jöjjön Izland. Ezt az országot azoknak ajánlom, akik a nyári hőség elől menekülnének el hűvösebb éghajlatra. Ide eljuthatunk viszonylag olcsón hála a fapados légitársaságoknak. Utána viszont készüljetek fel, hogy a világ egyik legdrágább országában értek földet. Sokba fog kerülni a szállás, és az étkezés is. Magyar értelemben vett tömegközlekedés a látnivalókhoz nincs. Így hacsak nem akartok stoppolni, akkor a legjobban akkor jártok, ha autót béreltek, és azzal utaztok körbe. Ami nagyon jó, hogy a legtöbb látnivalóhoz nincs belépő díj. Izlandra főleg a természeti látnivalók miatt utazik az ember. Ez a tűz és a jég országa, és bár közhelynek hangzik, de igaz! Ide jó sok meleg ruhát vigyetek magatokkal, mert nyáron is hűvös/hideg van, és az eső is bármikor eleredhet. A szél pedig nagyon hideg tud lenni, csontig hatoló.
Kép forrása: Mindenütt jóóó blog ,Izland

És végül jöjjön egy hely kis hazánkból is: ez pedig Hollókő. Ide az év majdnem bármely szakában jöhettek, nem fog csalódást okozni. Nem régen vezették be a településen az úgynevezett Faluséta jegyet, mely a belépőkön kívül bizonyos házakban egy kis nassolnivalót is magában foglal. Hollókőn majdnem minden hónapban van valamilyen rendezvény is. Ha szeretnétek jobban belemélyedni a tradicionális falusi életbe, érdemes a látogatást ekkorra időzíteni. A vár előfordulhat, hogy télen a mostoha időjárási körülmények között zárva tart, így mindenképpen érdemes megnézni a honlapján, hogy nyitva van-e.
Kép forrása: Mindenütt jóóó blog ,Hollókő


 

You Might Also Like

0 megjegyzés