Magyarország egyik prémium minőségű édesség üzlete! | Maya Chocholate

12:48

A mai napon szintén egy igazán nagyszerű magyar céget szeretnék VELETEK megismertetni, ami nem más, mint a  Maya Chocolate. Kiváló prémium  minőségű csokoládéjuk , minden édes szájú  embert elbűvöl.A cég megálmodója  Takács- Evelyn. A  vele készített interjút fogadjátok  nagy  szeretettel.1. Mesélnél picit nekünk Maya Chocolate cégről?
(Mikor alakult meg a cég? Minek köszönhető, hogy létrejött? Honnan jött az ötlet, hogy létrehozzátok? Miért pont ezt a nevet választottátok a cégnek?)

A Maya Chocolate idén lesz 9 éves. A névválasztás gyakran kérdés, sokan azt gondolják, a Maya ez esetben egy női nevet takar, de tévednek. A Maya névvel mi a régi ősök előtt tisztelgünk, hiszen a régi mexikói azték, maya, inka törzsek idejéből származik a kakaó első élvezetének írásos bizonyítéka.  Az első európai, aki csokoládét ivott, Kolumbusz Kristóf lehetett, hiszen Herman Cortes aki 1528-ban az azték birodalomba vezetett útjáról Spanyolországba visszatérve magával vitte az aztékok csokoládé-ital receptjét. Az akkori kultúra nagy hangsúlyt fektetett a kakaó szentségére- a hitük szerint a Szent Madárnak, a kvézálnak a kakaóbab volt az eledele. A Szent Madár a mi saját Maya Chocolate logónk része lett, így sosem felejtjük el honnan is ered az a keserédes csoda, amit mi akár minden nap élvezhetünk!A Maya Chocolate mai napig családi vállalkozás, ahol mindenki részt vesz a cég életében, legyen szó csokoládékészítésről, finomságok eladásáról, vagy épp cégvezetésről.
Az ötlet még főiskolás koromban született meg, időközben pedig szép lassan körvonalazódott a majdani kis vállalkozás minden részlete. Az ok egyszerű volt: elvarázsolt a csokoládé, és olyan csokoládéboltot szerettünk volna létrehozni ahol a világ kiválóságai, finomságai, ritkaságai kapnak helyet. Olyan csokoládék, amiket nem lehet csak úgy megkapni a helyi közértben, egy olyan üzletben ahol a Vásárló valódi segítséget kap választásában akkor is, ha magának keres egy kis nyalánkságot, de akkor is, ha nagyobb családi ajándékozásról van szó. Sokáig még nem készítettünk saját csokoládét, ez még csak egy újabb kis álom volt csupán, majd két évvel ezelőtt belevágtunk ebbe is, így manufaktúrává alakultunk: saját készítésű termékeink sora pedig folyamatosan bővül, mindig újabb tagokkal. Instagram és Facebook oldalunkon a legpraktikusabb követni bennünket, saját honlapunk pedig éppen most van átalakulóban.


2. Miben másabb a termékeitek a konkurenciától?

Manapság hazánkban is sok, igen kiváló csokoládé manufaktúra, kisebb csokoládégyár található, ma már nagyon könnyű minőségi, magas minőségű csokoládét szerezni hazai forrásból is, ami jó hír. Egyrészt az ember folyamatosan inspirálódik, másrészt büszke is :-)
Mi saját készítésű termékeinket különböző, kiváló belga, francia, angol alapanyagokból, sok esetben eredetszelektált csokoládépasztillákból kézzel készítjük.
Táblás feltétes csokoládéink népszerűek, hiszen megjelenésük miatt erősen ajándék kategóriába tartoznak, a látvány sok esetben már előre meghatározza a Vevő választását, ha ajándékról van szó.
Ősi Maya sorozatunknál az extra minőségű csokoládékra (eredetszelektált) és a különleges ízekre fektettük a legnagyobb hangsúlyt, itt a cél az volt, hogy a kóstoló olyan ízekkel találkozzon, amikkel még sosem, illetve amik örök emléket hagynak benne.
Bonbon-trüffel kínálatunk nagy része egyedi megrendelésre készül, frissen. Esküvőre, rendezvényekre, céges ajándékként sokszor készítünk ritkaságokat, különleges ízeket, akár nagyobb mennyiségben is. Jelenleg ősztől-tavaszig üzletünkben is megtalálhatók bonbonjaink, melyekből bárki szemenként is összeválogathatja kedvenc ízeit, gyönyörű egyedi díszdobozainkba akár.
Forró csokoládéink minden ősszel-télen, a hideg időben népszerűek: egy nagy adag 50 grammos kanalas forró csokoládé, különleges ízekben, akár valódi alkoholos verziókban is, rengeteg ízben Vevőink egyik téli kedvence lett.
Mentes (paleo, cukor-tej-gluténmentes) csokoládé-családunk kis-nagy táblás, figurás csokoládékból áll, különösen nagy hangsúlyt fektetve az ünnepekre, szezonális kínálattal. Ezen kívül csokoládé-nyalókák, szezonális finomságok, krémek is készülnek műhelyünkben. Minden csokoládénk kézzel készül, nagy gonddal, kiváló alapanyagokból.
Egyedi csokoládé figuráink is nagyon népszerűek, erősen ajándék jellegűek ezek a finomságok is: csokoládé női táska, női magassarkú cipellők, kávés-csésze és kanál szettek, bonbonierek is készülnek már nálunk, mindig igazi belga csokoládéból.

A fent említett termékek!


3. Árucikkeitek nagyon sokszínű és sokrétegű. Minek köszönhetjük ezt?

Mi próbálunk Vevőink kéréseire a lehetőségek szerint rögtön reagálni: amikor sokan "mentes" csokoládékat kerestek (a különböző táplálékallergiák ma sajnos nagyon gyakoriak), mi akkor már erre is hangsúlyt fektettünk saját gyártásnál, és más csokoládégyárak kínálatából szemezgetve is. A vevőink sokszor egyedi kérésekkel keresnek meg minket, a beszerzésben, gyártásban mindig próbálunk ezekre a kérésekre megoldást találni. Ez a fajta vevőközpontúság első helyen áll a cégünk filozófiájában. A termékek sokszínűsége is ezt a szemléletet tükrözi: a vevő sok szépséggel-finomsággal találkozzon egy helyen, legyen lehetősége választani, fontos hogy a vásárlás végén úgy érezze, a termék, amit vásárolt minden szempontból megfelel számára, és boldogan távozzon.


4. Én egy igazi édesszájú leányzó vagyok, így hát, mint Gombóc Artúr bármi, ami csoki az jöhet:D
Mégis most arra szeretnélek megkérni , hogy ajánlj nekem valami egyedit, amit biztos, hogy  még soha nem kóstoltam meg ez ideáig (pl: chilis csoki)?

Oh, ez ismerős kérés :-) Sok vevőnk épp ezért keres fel minket,hogy igazi különlegességet szerezzen, ne pedig azt amit már ismer. Az általad említett chilis csoki ma már szinte nem is számít különlegességnek, ami -szerintem- a Csokoládé című nagy kedvenc filmnek is köszönhető, a chili és az étcsoki párosa már a filmben is csodákat tett, mindenképpen ki kell próbálni :-)
De komolyra fordítva a szót, ma valóban sokan a meghökkentőt, a furcsát, az extrát keresik. Egyik büszkeségünk amit ajánlani szoktunk az a Maya Ősi sorozatos Füstölt fügés 72% Venezuelai eredetszelektált étcsokoládénk. Meglepő füstös illat és zamatos édes füge keveredik a kiváló étcsokoládéval. Aki pedig inkább az édesebb csokoládéra esküszik, szívesen választja a Maya Epres-Sajttortás 33% Jávai eredetszelektált tejcsokoládénkat, ahol a valódi eprek különböző textúráival gazdagítottuk a világos sajttortás csokoládét.  Az Ősi sorozatunk minden tagja kimondottan ínyenceknek készül, így ebből a sorozatot bátran ajánljuk kísérletező kedvűeknek, és a sort még korántsem zártuk;-)


5. Mik azok a termékek, amiket máshol nem szerezhetünk be, csakis kizárólag nálatok találjuk meg?

A saját készítésű kézműves csokoládéinkat, a Maya családkülönböző tagjait nálunk szerezhetik be Vásárlóink, de sok tej-cukor-gluténmentes termékünk is egyedi, ezen kívül sok díjnyertes és méltán híres csokoládé kapható nálunk a világ tájairól. Kimért drazsé - karamella- cukor kínálatunk is egyedülálló, jelenleg kb. 80 féle kimért finomságot árusítunk, illetve óriásnyalókáink széles kínálata is vonzó. És persze az egyedi csokoládé- ajándéktárgyak is csak üzletünkben szerezhetők be, egy csoki-cipő mindig jó ajándék egy Hölgynek!

 
A fent említett termékek: csoki - cipő


6. Milyen célközönségnek szól főkként árucikkeitek?

Nincs kifejezett célközönségünk, mi szeretettel várunk Mindenkit 0-99 éves korig:-) Mindenkinek találunk valami neki való finomságot, ez biztos.


7. Cukorbetegek és liszt érzékenyek számára milyen termékeket tudtok ajánlani?

Ahogy már említettem korábban, ma nagyon sok étel-allergiával küzdő felnőtt és sok gyermek érkezik hozzánk: büszkék vagyunk rá, hogy széles cukormentes, tejmentes, gluténmentes csokoládéval, édességgel várhatjuk Vásárlóinkat, legyen szó kis apróságról, táblás csokoládéról, csokoládékrémről, finom kekszről, bonbonról.


8. Vannak különleges összetételű édességetek? Ha igen, akkor párat felsorolnál nekünk?

A különleges összetétel sok Vásárlónk kifejezett igénye: különleges ízkombináció szerintem például egy Chilis-Mangós étcsokoládé, vagy éppen egy Feketeáfonyás-Japán zöld matcha teás fehércsokoládé is, de egyik újdonságunk a Sós-karamellás-kávés-pekándiós Szőke csokoládé.
De nehéz a választás, sok látszólag furcsa íz remekül passzol egymáshoz, ha íz harmóniába kerülnek egy kiváló csoki társaságában:-)

 
A fent említett termékek!


9. Hány fajta kézműves csoki található a kínálatotokban?

Hu...rengeteg! Saját Maya csokoládécsaládunk mellett más hazai kézműves készítők csokoládéi is időszakosan bekerülnek kínálatunkba, ez mindig az őszi-téli időszakban csúcsosodik ki, ilyenkor a kínálatunk egy jelentős részét magyar készítők kiváló csokoládéi alkotják.


10. Személyesen esetleg megtekinthetjük termékitek? Ha igen, akkor hol?

Természetesen. A hét minden napján várjuk Vásárlóinkat Pécsen, a pécsi Árkád földszintjén, a  Maya Chocolate csokoládéboltban.Ti melyik csokit kóstolnátok meg a Maya Chocholate választékából?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Olyan gyakran elmegyek a boltjuk előtt és mindig megcsodálom a kirakatot. Ez a bejegyzés meghozta a kedvemet, hogy betérjek hozzájuk vásárolni :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szandra!

    Nagyon örülök neki, hogy a bejegyzés ennyire meghozta a kedved a vásárláshoz:) Remélem ízleni fognak a Maya édességek:)

    VálaszTörlés