Ciki vagy nem ciki? | Tini korunk "hatalmas" problémái!

18:00

Mai Ciki vagy nem ciki? sorozatunkban, olyan „hatalmas” és „égbekiáltó” tini problémákat osztunk meg veletek Mesyvel, melyeket visszatekintve ma már nevetségesnek, viccesnek találunk, ám akkoriban ezeken kattogtunk. 

Ha valami hasonlóságot véltek felfedezni a cikkben leírtakkal, az csak is és kizárólag a véletlen szüleménye. Előző bejegyzésünket IDE kattintva érhetitek el. 1. „Lúzer vagyok!?” – Tiniként mindenkit az foglalkoztat, hogy nehogy lúzernek titulálják az iskolában (legalábbis minket, abban az időben ez érdekelt).
Lúzerként, te vagy mindenki boksz zsákja, és olykor nehéz ezeket az „ütéseket” kivédeni. Lúzerként, nem csak gúnyolnak, leégettnek az osztálytársaid, de egyedül étkezel a menzán, nincs, akihez szólj, és mindenben a kudarc élményét éled meg. Lúzernek lenni gáz, és ebből ki akarsz törni, és a „menők” közé akarsz keveredni, velük akarsz lógni, ám tudod jól ez sohasem fog megtörténi. Egész középiskolás éved alatt arra vágysz, hogy ne nézzenek téged másnak, ne kezeljenek másképp és várod, hogy ott hagyd az iskolát. Lúzerként viszont (hogy „menőbb” legyél) le***od a tanulást, ezáltal még butának is hisznek mások. Felnőttként ma már tudom jól, hogy az igaz lúzerek (más szóval vesztesek, mert már annyit használtam ezt a szót, hogy én is meguntam), azok az emberek, akik nem képesek tenni a sorsukért, akik feladják az álmaikat és így viselkednek. A múltat el kell engedni, hogy teret adj valami újnak.


2. „Dráma, dráma hátán!” – A középiskolás éveid során biztos számos dráma ért téged, amit úgy felfújtál, hogy most visszatekintve egy jó nagy vicc az egész.
Emlékszel arra, amikor amiatt aggódtál, hogy senkinek sem fogsz kelleni, mert csúnya vagy? Erre tessék ma már a pasik/csajok a lábad előtt hevernek, na, jó, ha nem is lábad előtt, de kapsz bőven jó pár portékát a „piaci” választékból. Ide sorolhatnám azt is, amikor amiatt akadtál ki, mert kettes vagy hármas lett egy dolgozatod? Ugye már rájöttél, hogy ez semmit sem számított, az csak egy hülye doga volt és kész.


   3.  „Ami nem öl meg, az megerősít!” – Tiniként lehet az életed szívás volt, de nem azt jelenti, hogy az egész életed ilyen lesz. Tudod milyen sok szép dolog áll még előtted?  Minden okkal történik, hogy megerősödj. Lehet eleinte kegyetlenül fájni fog, de visszanézve okkal történtek a dolgok. Tanultál belőlük, jobb emberré  váltál. 


4. „ Anyám már megint nyaggat!” – Szintén egy tipikus problémánk volt, annak idején, hogy miért nem marad „lógva” az ősünk, miért nem hagy már megint békén? Miért érdekli az, hogy ki az a Gipsz Jakab az osztályban? És miért ne lehetnék vele, ha nekem nagyon is bejön? Azért, mert féltett és óvott mindentől. Igen, lehet téged ez akkoriban frusztrált, de gondolj csak bele, ha ő nem lett volna, akkor most mivé és kivé váltál volna? Gondolj arra, hogy ő mindig ott volt, akkor is, ha te olyat mondtál neki, ami számára fájó volt. Átölelt és a könnyeidet törölgette helyette, mikor a szíved meghasadt egy fiú/lány miatt? Vigasztalt a nehéz időkben is. Bátorított, hogy ne add fel az álmaidat és ne csinálj butaságokat. Megtanított a helyes értékrendre. Szíve összes szeretettét neked ajándékozta. Hidd el felnőttként az ember örül, hogy az édesanyja még a mai napig félti és óvja, ma már mindent értünk, amit akkor tett, hiszen értünk tette. Becsüld meg az anyukádat, amíg csak tudod, és hagyj fel a lázadozással. Gondolj bele, mi lenne, ha elveszítenéd? Addig élvezd ki a vele töltött perceket, amíg nem későek.


Nektek milyen problémátok volt tiniként? 
You Might Also Like

0 megjegyzés